Shopify listing

Shopify is een e-commerce platform dat de laatste jaren veel terrein heeft gewonnen. Individuen, het MKB maar ook grote (internationale) bedrijven maken gebruik van de mogelijkheden die Shopify te bieden heeft. Dit komt doordat het platform relatief eenvoudig in gebruik is en je hierdoor in mum van tijd een eigen webshop op kunt zetten. Shopify is populair vanwege de gebruiksvriendelijkheid, aanpasbaarheid en integratiemogelijkheden met verschillende apps en diensten. Inmiddels maken miljoenen mensen wereldwijd gebruik van Shopify. 

Amazon FBA

Hoe je jouw Shopify-store kunt onderscheiden

Een webshop begin je doorgaans niet zomaar. Als het goed is weet je onderscheid te maken door het type product dat je te bieden hebt. Maar alsnog zul je zien dat er talloze webshops te vinden zijn die hetzelfde type product te bieden hebben. Ook zul je concurrentie ervaren van grote platforms zoals Bol.com, Amazon en Coolblue. Deze webshops trekken maandelijks miljoenen bezoekers en worden als erg betrouwbaar gezien. Je zult je met jouw Shopify store moeten zien te onderscheiden om het op te kunnen nemen tegen o.a. Bol & Amazon. En daar is waar een goede product listing om de hoek komt kijken.

Een goede Shopify listing maken

Mensen die online shoppen, moet je zien te overtuigen met goede content. Onder content verstaan we tekst, afbeeldingen, video, audio en interactieve elementen. Mensen die ‘offline’ shoppen (en dus naar een winkel gaan) kunnen producten met hun eigen ogen bekijken. Ze kunnen het product optillen, aanraken en testen. Online is dit allemaal niet mogelijk. Stel je voor dat je militaire zaklampen verkoopt. In eerste instantie zul je misschien denken dat de het tonen van de zaklamp op een witte achtergrond een goed idee is. Bij Ecomrocket denken we daar anders over. En aangezien een afbeelding meer zegt dan 1000 woorden, nodigen we je uit om de ‘before’ en ‘after’ te bekijken van de afbeelding hier rechts.

Als je naar de ‘before’ kijkt, zie je een product. Als verkoper van dat product is het jou duidelijk dat het een militaire zaklamp betreft. Maar voor de bezoeker van jouw Shopify-webshop is dit misschien helemaal niet duidelijk. Daarom hebben we in onze geoptimaliseerde Shopify listing dit duidelijk gemaakt, onder andere door een aantal voordelen te benoemen (‘tot 2 meter valbestending’). Ook hebben we gebruikgemaakt van een aantrekkelijke achtergrond. Gevolg? De conversie gaat omhoog! 

TradeRB zaklamp beforeProductafbeeldingen bol.com Voorbeelden Tech Electronica Zaklamp 1

Bij Ecomrocket helpen we kleine en grote merken

Maak vrijblijvend kennis met ons

Vragen? Of maak je liever met ons kennis
door middel van een videogesprek?

Geloof niet alleen ons

Wouter Diederen
Wouter Diederen
2023-07-15
Ontzettend sterke listings gemaakt. Conversie hoger dan gemiddeld en erg veel eenheid van design. Instructies worden goed begrepen en aanpassingen snel verwerkt. Enorm tevreden!
Sander Verburg
Sander Verburg
2023-07-15
Luistert goed naar wat je wil en is zeer creatief
Bloosy Love
Bloosy Love
2023-07-14
Snelle service. Goede kwaliteit. En een makkelijke communicatie!
Robin De groene
Robin De groene
2023-06-13
Mooie listing gemaakt en super snel, top!
Tieskeee
Tieskeee
2023-05-22
Geweldige service, Bart met zijn team maakt super listings. Aanrader.
Scroll naar boven